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Mr. A. B. Eargood Ref. No. 07-0185
Brenntag Mid-South, Inc.

1405 Hwy 136 West

P. O. Box 20

Henderson, Kentucky 42420

Dear Mr. Eargood:

This responds to your letter regarding the entry of additional information on a shipping
paper for cargo tanks and tanks cars containing the residue of a hazardous material, in
accordance with the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts 171-180).
Specifically, you ask whether the shipping paper for an empty cargo tank or tank car that
contains the residue of a hazardous material must be annotated with the words “Residue
Last Contatned”.

The description on the shipping paper for a packaging, such as a cargo tank, containing
the residue of a hazardous material may, but is not required to, include the phrase,
"RESIDUE: Last Contained * * *" in association with the basic description of the
hazardous material previously contained in the packaging (See § 172.203(e)(1)).
However, the shipping paper description for a tank car containing the residue of a
hazardous material must include the phrase, "RESIDUE: LAST CONTAINED * * *"
before the basic description (§ 172.203(e)(2)).

I hope this satisfies your inquiry. If we can be of further assistance, please contact us.

Sincerely,
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Chlef, Standards Development
Office of Hazardous Materials Standards
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DEAR SIR,

I AM WRITING TO REQUEST A CLARIFICATION TO A QUESTION
CONCERING TRANSPORTATION OF HAZARDOUS MATERIAL BY RAIL TANK CAR
AND BY HIGHWAY CARGO TANK.

REGULATION 172.203(e)1&2.EMPTY PACKAGING. DOES(e)l refer
TO HIGHWAY CARGO TANKS AS (e)2 IS REFERRING TO TANK CARS.

ARE WE REQUIRED TO NOTE ON SHIPPING PAPERS THE WORDS
RESIDUE LAST CONTAINED WHEN PRODUCTS ARE DELIVERED BY HIGHWAY
CARGO TANK?

DOES THIS REGULATION APPLY ONLY TO TANK CARS. OUR DRIVERS
HAVE HAD CUSTOMERS TELL THEM THIS REGULATION APPLIES TO TANK CARS
AND HIGHWAY CARGO TANKS.

PLEASE LET ME KNOW BY LETTER IF THIS REGULATIONS APPLIES
TO CARGO TANKS

AUGUST 19,2007 Y
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