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FEDERAL COM%fUNICATIONS  COiCf&fISSION
Washington, D.C. 20554

October 25, 1994

\V, TELECOPIER

Gary M Epstein Esq.
James H. Barker, Esq.
LZ&illl&W&iIlS
100 1 Pennsylvania Avenue. N. W.
Suite 1300
Washington, D.C. 30004-2506

Dear Messrs. Epstein and Barker:

This is in response to your letter dated October 20, 1994 regarding the FCCs Broadband PCS
auction beginning on December 5, 1994.

After explaining the background of your inquiry, your first question asks whether the -
Commission’s rules permit multiple applications by companies A, B, and C, individuahy,  and
also by ABCCo, an entity jointly owned by A, B, and C.

Currently, the Commission’s rules permit  the filing of multiple applications, as described.
The FCC, however, does not intend to make determinations  in advance of the auction with
respect to whether the ABCCo bidding arranmt complies with applicable antitrust laws.
Of course, such anangements  are subject to review by the Department of Justice. In
addition, the FCC will thoroughly review the long form applications of all winning bidders to
detexmine whether the grant of such applications would serve the public interest This review
will include an assessment of whether the grant of the applications would adversely affect
competition.

Your second question asks whether there is any limitation on the kinds or scope of
communications or information which can be shared among A, B, C, and ABCCo. Any
discussions ~~YXUI  applicants who have applied for licenses in any of the same markets
would be subje to the FCCs auction rules and all applicable antitrust laws. With respect to
the FCCs auctioa  rules,  this would mean that “cooperating, collaborating, discussing or
disclosing in any manna the substance of their bids or bidding strategies, or discussing or
negotiating settlement agreements, with other bidders until afbz the high bidder makes the
required down payment” would not be allowed among A, B, C, or among A, B, C, and
ABCCo,  the consortium they have formed, “unless such bidders  are members of a biddmg
consortium or other joint bidding arrangement identified  on the bidder’s short-form
application....” See Section 1.2105 (c)(l) of the rules; Pamgraph 59 of the Fourth
Vlemorandum  Opinion and Order in Docket No. 93-253, released October  19, 1994.

----



Gary  >I. Epstein, Esq.
James H. Barker, Esq.
October 2.5, 1994
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’ l.-ith respect to the antitxust  laws, the Commission indicated that it “kvould expect”  that
cllscussions  with respect to bid prim between  my applicants who nave applied for licenses in
the same  eeo-gaphic market would be prohibited re-gardless  of the Commission’s rules. See
Footnote 125 of the Fourth Memorandum Opinion and Order in Docket 93-253. The
Commission also has indicated that agreements between two or more actual or potential
competitors to submit collusive, non-competitive or Riggs bids are per se violations of
Section One of the Sherman Act. See Foomote 125 of the Fourth Memorandum Opinion and
Order. Similarly, agreements between actual or potential competitors to divide or allocate
tmitories  horizontally in order to minimiz competition are per se violations of the Sherman
,ct, and such agreements are anticompetitive regardless  of whether the parties split a market
in which they both do business or whether they merely reserve  one market for one and
another for the other. See Footnote 125 of the Fourth Memorandum Opinion and Order,

Your third question asks whether there are any limitations on changing the ownership of
ABCCo  during the period fi-om October 28 through the course  of the auction. As a part of
this question, you asked whether there will be any transfer of control  limitations tiecting
ABCCo,  given that A, B, and C will each have filed separately,  as well as jointly through

ABCCO.

There are FCC limitations on changes in ownership of ABC& if A, B, or C have applied for
anv of the same licenses and therefore might have bid against ABC& ‘There are similar
IinAitations  on transfers  of control. See Paragraph 52 of the Second Memorandum Opinion
and Order in Docket No. 93-253, released August 15, 1994, Section 1.2105 (c) (2) of the
rules. as clarified by an erratum issued 0ctober 19, 1994; and M 56, 57, and 58 of
the Fourth Memorandum Opinion and Order.

Your fourth  question asks whether A, B, and C would be entitled to ger their individual
upfront payments back if A, B, and C each  choose not to bid individually, but bid only
through ABCCo.,  which will submit its own upfront payment. If A, B, and C choose not to
bid individually, their qti payments will be returned, assuming tbcre  arc no penalties
owed resulting lium bid withdrawal or default. See Paragraph 27 of the Second
?Aemorandurn  opinion and order and Section 1.2106 (d) and (e).

I hope this expla&m helps clax@ your understanding of the Commission’s bidding
procedures. Please contact me if you have additional questions.

SinceRly,

William E. Kennarcl
General Counsel
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