
Question:  Is the employer permitted to use an electronic or web-based 
national professional journal instead of a print journal when conducting 
recruitment under 20 CFR 656.18, Optional special recruitment and 
documentation procedures for college and university teachers? 
 
Answer:  Yes, an employer may use an electronic or web-based national 
professional journal to satisfy the provision found at 20 CFR 656.18(b)(3), which 
requires use of a national professional journal for advertisements for college or 
university teachers.  The electronic or web-based journal’s job listings must be 
viewable to the public without payment of subscription and/or membership 
charges.  The advertisement for the job opportunity for which certification is 
sought must be posted for at least 30 calendar days on the journal’s website.  
Documentation of the placement of an advertisement in an electronic or web-
based national professional journal must include evidence of the start and end 
dates of the advertisement placement and the text of the advertisement. 
 
 


