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HELD VALID AS REASONABLE

INTERPRETATION OF THE COPYRIGHT ACT FVF—————=——————

OnJanuary 5, 1988, the United States Court of Appeals for the District of Columbia Circuit held valid Copyright Office regula-
tion 37 C.F.R. §201.17(b)(1), that defines the statutory term “gross receipts for the ‘basic service of providing secondary trans-
missions of primary broadcast transmitters.”” Cablevision Systems Development Company v. Motion Picture Association of
America, Inc., No. 85-5552 (D.C. Cir. Jan. 5, 1988), The definition of that term is relevant to cable systems’ calculation of cable
compulsory license royalty fees pursuant to 17 U.S.C. §111(d).

The Cbpyright Office has made the following determinations pursuant to the appellate court’s decision:

Statements of Account
due February 29, 1988.

The Copyright Office definition of “gross receipts” at 37 C.F.R.
§201.17(b)(1) is effective for cable systems calculating their
gross receipts for accounting period 1987-2 (regarding sec-
~ndary transmissions made during the period from July 1, 1987,
\' rough December 31, 1987).

Cable systems filing statements of account and depos-
iting royalty payments by the February 29, 1988 filing dead-
line for that accounting period should calculate gross re-
ceipts pursuant to the Copyright Office Regulation. Cable
systems should disregard Space P (Declaration of Gross Re-
ceipts) on Statement of Account Forms SA7-2 and SA 3.

'Adjustments for Accounting
periods before 87-2.

The Copyright Office will contact cable systems that indicated
on a declaration of gross receipts statement for accounting pe-
riods 1986-1, 1986-2, or 1987-1, filed pursuant to 37 C.F.R.
§201.17(k), that they did not calculate gross receipts in accord-
ance with the Copyright Office regulation on gross receipts. The
Office will request that those cable systems submit adjusted
statements of account (on a special form the Office will mail out
later) and remit any amounts representing underpaid royalties
caused by the systems’ calculation of gross receipts by an unap-
proved method. 5

If a cable system underpaid royalties for an accounting period
prior to the 1986-1 period, the system should follow ordinary pro-
cedures governing the filing of amended statements of account.
Any cable system that underpaid cable compulsory license

walties due to its application of an interpretation of gross

sceipts that differs from the Copyright Office should now
file an amended statement of account for every relevant ac-
counting period and remit the amount of royalties under-
paid to the Copyright Office in accordance with the forms
and/or procedures established by the Office.
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NOTE regarding “discounts”
and “tie-in” arrangements:

Hypotheticals regarding discounts and tie-in arrangements for mar-
keting cable services were posed to the Copyright Office as part of the
Cablevision litigation. Except for discounts associated with premium
pay cable services where offered in combination with non-premium
tiers or service packages, the Copyright Office believes the hypothet-
icals posed are abstract in nature and do not reflect existing business
practices. The Office offers the following guidance, however, about the
correct interpretation of the gross receipts regulation, in case any
cable system uses “discounts” or “tie-in's” to market their services.

The “discount” issue arises in instances where a cable system sells
a package of tiers of cable service for a lesser amount than the sum of
the prices of each individual tier, but not all the individual tiers com-
prising the package contain broadcast signals. The Office has deter-
mined that in these circumstances, so long as all of the broadcast sig-
nals offered in a discounted package of tiers of cable service are
included on one or more of the individual tiers of service comprising the
discounted package, and those individual tiers may be purchased sep-
arately from the tier or tiers in the package containing all nonbroadcast
service, the gross receipts for the discounted package shall be the
lesser amount of 1) the sum of the amounts individually charged for
every tier in the package that contains one or more broadcast signals,
or 2) the price of the discounted package.

The “tie-in" arrangement issue arises in instances where a cable
system might require a subscriber to purchase a tier of nonbroadcast
service in order to purchase a particular tier containing broadcast sig-
nals. In this kind of “tie-in” arrangement, the Copyright Office believes
that the tier with broadcast signals is not separately priced in the
marketplace because consumers do not have a choice of buying the
tier individually for a separate fee. Accordingly, the Office has deter-
mined that where subscriber receipt of a tier of cable service including
broadcast signals is contingent upon purchase of a tier of nonbroad-
cast signals, subscriber revenues from both tiers of service should be
included in the cable system'’s gross receipts. In the reverse situation,
where a subscriber must purchase a tier containing broadcast signals
in order to purchase a tier of all nonbroadcast service, the separate
charge for the nonbroadcast service may be excluded from gross
receipts.
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