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Matthew Brown, Esguire ' L e .. - §
Brown, Rudnick, Freed & Gesme S B : o ' :
Counsellors at Law : s S - !
85 Devonshire Street e L

Boston, Mass. 02109

.

Dear Mr..Brown: N
This is in reply to your letter dated Deccmber 20, 1973
concerning the application  of the Federal Eazardous Substances
Act, 15 U.S.C. 1261 et seq. You inquired whether a manufac-
turer could ship in intrastate commerce after February 1, 1974,

cribs which ¢o not conform to the recently issued crib stand-
ard. ’ .

Section 4 of tha EHazardous Substances Act, 15 U.S.C.
1273, prohibits “the introduction or delivery for introduction’
into interstate commerce of any misbranded hazardous substance.®
Further, the crib regulation provides that full size baby
cribs whicH are introduced into interstate commerce on or
after February 1, 1974, must conform to” the requirements of the
regulations or be considered kanned hazardcus sukstances.

It is a well established vrinciple that remedial -legis- i
lation is to ke given a liberal construction ccnsistent with
its overriding purgosa to protect the public (see United States
v. An Article of Drug ... Racko-Unidisk ... 3384 U.S. 785 (19€9)).
Accordingly, it is the view of this office that as socon as a
finished cridb lcaves the manufacturer's place of business

t is in the stream of interstate commerce even though that

particular crib is eventually shipped or sold only withian the
stite of manufacture. Accordingly, such cribs must comply
with the "Requiremsnts for rFull Size Baby Cribs”.

Sincerely,
j
riicliael A. Drown ;
I
Ganeral Counscl .
cc: S. Dunn G.C. Files
F. Barrett - lG.C. Chron
E. Finch : G.C. Reading
k., Schoem



