
(116)                   Publication of Opinions and Orders 
                            Entered by the Board of 
                       Patent Appeals and Interferences 
 
   The vast majority of opinions and orders entered by the Board of  
Patent Appeals and Interferences in both ex parte and interference cases  
are non-precedential. The opinions and orders ordinarily contain at the  
top of the first page the following notice: 
    
                         THIS OPINION WAS NOT WRITTEN 
                                FOR PUBLICATION 
 
   The opinion in support of the decision being entered today (1) was 
not written for publication in a law journal and (2) is not binding 
precedent of the Board. 
    
   The Board of Patent Appeals and Interferences has received numerous 
requests that more of its opinions and orders be published. Although the 
board itself can, and does, decide that certain of its opinions and 
orders should be published, the provisions of 35 U.S.C.    122 generally 
preclude, without prior permission of a patent applicant, publication of 
opinions and orders not otherwise available to the public. 
   Nothing in the notice normally appearing on opinions and orders 
entered by the board and nothing in the provisions of 35 U.S.C.    122, 
precludes any applicant or patentee who has received an opinion or order 
entered in either an ex parte or interference case from publishing that 
opinion or order. Opinions may be published by forwarding the opinion 
directly to a publisher, such as The Bureau of National Affairs, LEXIS, 
and West Publishing Co. Alternatively, any applicant or patentee may 
authorize the Patent and Trademark Office to publish an opinion or order 
on the Web Page of the Patent and Trademark Office. Those wishing to 
authorize publication on the Web Page should communicate that wish to 
the Chief Administrative Patent Judge via letter addressed as follows: 
    
   Chief Administrative Patent Judge 
   U.S. Patent and Trademark Office 
   Washington, D.C. 20231 
    
   Any non-precedential opinion or order which is published in a law 
publication or otherwise or which appears on the PTO Web Page may be 
cited to the board, but will not be considered binding precedent. A copy 
of the opinion or order should accompany the paper in which it is cited 
if the applicant or patentee citing the opinion or order wishes that it 
be considered. 
 
November 6, 1998                                       BRUCE H. STONER, JR. 
                                          Chief Administrative Patent Judge 
 
                                 [1217 OG 17] 
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