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        October 26, 2006 

Ms. Nancy M. Morris 
Secretary 
Securities and Exchange Commission 
100 F Street, NE 
Washington, DC 20549-1090 

Electronic Filing of Transfer Agent Forms – File Number S7-14-06 

Dear Ms. Morris: 

The Investment Company Institute (“the Institute”)1 appreciates the opportunity to 
comment to the Securities and Exchange Commission (“the Commission”) on its proposal to 
amend the rules and forms under Section 17A of the Securities Exchange Act of 1934 to require 
that the forms filed with respect to transfer agent registration, annual reporting, and withdrawal 
from registration be filed with the Commission electronically.2 

The Institute strongly supports the goal of the Commission, which is “… to improve the 
Commission's ability to utilize the information reported on the forms in performing its oversight 
function of transfer agent operations and to publicly disseminate the information on the forms.”  
We concur with the assertion in the Release that, “The proposed electronic filing system for 
transfer agent forms would be beneficial for transfer agents and investors...”3 

The Release states that “Form TA-1, Form TA-2, Form TA-W and the instructions to the 
forms would be amended to accommodate electronic filing, make minor changes to eliminate 
inconsistencies in the forms, and remove outdated instructions or requests for information.”4 

The Institute requests that the Commission address the following questions on the existing forms 
in the amendment process. 

Form TA-25 

Question 4(a) uses the term “items received for transfer” but does not define that term.  
The instructions to the form indicate that purchases and redemptions of open-end shares should 

1 ICI members include 8,791 open-end investment companies (mutual funds), 652 closed-end investment 

companies, 195 exchange-traded funds, and 5 sponsors of unit investment trusts. Mutual fund members of the ICI 

have total assets of approximately $9.273 trillion (representing 98 percent of all assets of US mutual funds); these 

funds serve approximately 89.5 million shareholders in more than 52.6 million households. 

2 See Electronic Filing of Transfer Agent Forms, SEC Release No. 34-54356 (Aug. 24, 2006) [71 FR 53494 (Sept. 

11, 2006)] (“Release”).

3 Release at 53500. 

4 Release at 53494. 

5 Release at 53535 (Appendix D). 
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not be included in this answer. Does the Commission expect transfers of ownership (e.g., a 
transfer from an individual to a trust) involving open-end fund shares to be disclosed under 
question 4(a)? 

Question 8(c) uses the term “buy-in” but does not define the term.  Based on our 
understanding of the term “buy-in,”6 the question does not apply to mutual fund transfer agents.  
As such, we request that a response option of “not applicable” be added to the existing choices of 
“yes” or “no.” 

The instructions for Form TA-2 indicate that for question 10(a) name changes should be 
excluded. Does the Commission expect ownership changes (e.g., individual to trust) to be 
disclosed under question 10(a)? 

* * * * * * * 
We appreciate the opportunity to comment on the proposal from the Commission to 

amend the rules and forms under Section 17A of the Securities Exchange Act of 1934 to require 
that the forms filed with respect to transfer agent registration, annual reporting, and withdrawal 
from registration be filed with the Commission electronically.  If you have any questions about 
our comments, please contact me at (202)-326-5850 or butler@ici.org. 

        Very truly yours, 

        /s/  Diane  M.  Butler

        Diane  M.  Butler
        Director  –  Transfer  Agency  &  

International Operations 

6 We understand the term buy-in to mean the purchase of securities on a securities exchange to be used to complete a 
security transaction in which the seller has failed to deliver the securities to the purchaser on the contractual 
settlement date or within a prescribed period of time thereafter. 

http:butler@ici.org

