2009 Regional Education of Aging, Caregiving & Health Care (REACH) Conference, Longview October 29-30, 2009

List of Approved Topics by Day

NOTE: No legislative update hours are approved for this conference. The workshops approved for Ethics continuing education are marked "ethics: 1 hour."

Thursday, October 29

9:15 - 10:15 a.m.	Opening Keynote Speaker	1 hour
10:30 - 11:30 a.m.	Workshops Taking Ownership of Leadership in Your Own Life Working Together to Protect Elderly and Disabled Victims of Exploitation Caring for the Caregiver Cardiovascular Disease in Women: The Gender Gap	1 hour each
noon - 1:00 p.m.	Luncheon Speaker	1 hour
1:00 - 2:00 p.m.	Workshops Basically the Basics of Ethics Healthy Aging and the Hormone Restoration Model of Care Effective Support During Grief and Bereavement	1 hour each ethics: 1 hour
2:-15 - 3:15 p.m.	Workshops Overview of Community Services Available through DADS Financial Exploitation of the Elderly - Assisting Seniors in Resisting, Reporting and Recovering Veteran Benefits You Can Use Learning About Deafness and Hearing Loss	1 hour each
3:30 - 4:30 p.m.	Workshops The Ins and Outs of Reverse Mortgages Legal Protections and Resources for Seniors or Disabled Persons Who Suffer from Family Violence Cultural Issues in End of Life Care	1 hour each
	Total Hours for October 29	6

Friday, October 30

	Total Hours for October 30	4
2:15 - 3:-15	Closing Keynote Speaker	1 hour
	Stress and Anxiety Home Care for the Elderly Aging and Reyabilitation Using Motivational Interviewing Principles to Help Patients Better Manage Their Illness	
1:00 - 2:00 p.m.	Workshops	1 hour each
	Circle of Life Ethics is a Personal Choice The Philosophy of End of Life Care Positive Diversity and Self-Esteem	ethics: 1 hour
10:30 - 11:30 a.m.	Workshops	1 hour each
9:00 - 10:00 a.m.	Workshops The Oral Health - Systemic Health Connection Abuse, Neglect and Exploitation of Vulernable Adults Advance Directives and Other Legal Documents Resolving Grief Communicating with Families: Difficult Information	1 hour each
9.00 - 10.00 a m	Workshops	1 hour each