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(d) We may impose time limits on 
using self-service copiers if others are 
waiting to use them. 

(e) In some of our facilities, you may 
use your own scanner or personal 
paper-to-paper copier to copy textual 
materials if the equipment meets our 
standards cited in §§ 1254.80 and 1254.86. 
Contact the appropriate facility for ad-
ditional details before you visit. 

(f) You must follow our document 
handling instructions in §§ 1254.36 and 
1254.72. You also must follow our 
microfilm handling instructions in 
§ 1254.42. 

(g) You may use a hand-held camera 
with no flash or a cell phone camera to 
take pictures of documents only if you 
have the permission of the research 
room attendant. 

(h) You may not use a self-service 
copier or personal scanner to copy 
some special media records. If you wish 
to copy motion pictures, maps and ar-
chitectural drawings, or aerial photo-
graphic film, the appropriate staff can 
advise you on how to order copies. If 
you wish to obtain copies of electronic 
records files, the appropriate staff will 
assist you. 

§ 1254.72 What procedures do I follow 
to copy documents? 

(a) You must use paper tabs to des-
ignate individual documents you wish 
to copy. You must show the container 
including the tabbed documents to the 
research room attendant who deter-
mines whether they can be copied on 
the self-service copier. The manager of 
the staff administering the research 
room reviews the determination of 
suitability if you ask. After copying is 
completed, you must return documents 
removed from files for copying to their 
original position in the file container, 
you must refasten any fasteners re-
moved to facilitate copying, and you 
must remove any tabs placed on the 
documents to identify items to be cop-
ied. 

(b) If you are using a reserved copier, 
you must submit the containers of doc-
uments to the attendant for review be-
fore your appointment. The review 
time required is specified in each re-
search room. Research room attend-
ants may inspect documents after 
copying. 

(c) You may copy from only one box 
and one folder at a time. After copying 
the documents, you must show the 
original documents and the copies to a 
research room attendant. 

§ 1254.74 What documents are unsuit-
able for copying on a self-service or 
personal copier or scanner? 

(a) Bound archival volumes (except 
when specialized copiers are provided). 

(b) Documents fastened together by 
staples, clips, acco fasteners, rivets, or 
similar fasteners, where folding or 
bending documents may cause damage. 

(c) Documents larger than the glass 
copy plate of the copier. 

(d) Documents with uncancelled secu-
rity classification markings. 

(e) Documents with legal restrictions 
on copying. 

(f) Documents that the research room 
attendant judges to be in poor physical 
condition or which may be subject to 
possible damage if copied. 

§ 1254.76 What procedures do I follow 
to copy formerly national security- 
classified documents? 

(a) We must properly cancel security 
classification markings (Confidential, 
Secret, Top Secret) and other re-
stricted markings on declassified 
records before documents are copied. 
Only a NARA staff member can cancel 
security markings. Properly declas-
sified documents bear the declassifica-
tion authority as required by 32 CFR 
2001.24. 

(b) You may not remove from the re-
search room copies of documents bear-
ing uncancelled classification mark-
ings. We confiscate copies of docu-
ments with uncancelled markings. 

(c) When you copy individual docu-
ments, the research room staff cancels 
the classification markings on each 
page of the copy and places the declas-
sification authority on the first page of 
each document. If you copy only se-
lected pages from a document, you 
must make a copy of the first page 
bearing the declassification authority 
and attach that page to any subsequent 
page(s) you copy from the document. 
You must show this declassification 
authority to the guard or research 
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room attendant when you remove cop-
ies of documents from the research 
room or the building. 

(d) Before you copy formerly-classi-
fied materials, we provide you with a 
declassification strip, which you attach 
to the copier. The strip reproduces on 
each page copied and cancels the secu-
rity markings. We may also provide a 
declassification strip to attach to your 
personal copier or scanner. 

(e) Staff at Presidential libraries can-
cel security markings before docu-
ments are provided to researchers in 
research rooms. 

RULES RELATING TO USING COPYING 
EQUIPMENT 

§ 1254.80 Does NARA allow me to use 
scanners or other personal copying 
equipment? 

(a) Subject to §§ 1254.26(d) and 1254.86, 
you may use scanners and other copy-
ing equipment if the equipment meets 
certain conditions or minimum stand-
ards described in paragraphs (b) 
through (g) of this section. Exceptions 
are noted in paragraph (h). The super-
visor administering the research room 
or the senior staff member on duty in 
the research room reviews the research 
room attendant’s determination if you 
request. 

(b) Equipment platens or copy boards 
must be the same size or larger than 
the records. No part of a record may 
overhang the platen or copy board. 

(c) No part of the equipment may 
come in contact with records in a man-
ner that causes friction, abrasion, or 
that otherwise crushes or damages 
records. 

(d) We prohibit drum scanners. 
(e) We prohibit automatic feeder de-

vices on flatbed scanners. When using a 
slide scanner, we must check slides 
after scanning to ensure that no dam-
age occurs while the slide is inside the 
scanner. 

(f) Light sources must not raise the 
surface temperature of the record you 
copy. You must filter light sources 
that generate ultraviolet light. 

(g) All equipment surfaces must be 
clean and dry before you use records. 
You may not clean or maintain equip-
ment, such as replacing toner car-
tridges, when records are present. We 
do not permit aerosols or ammonia- 

containing cleaning solutions. We per-
mit a 50 percent water and 50 percent 
isopropyl alcohol solution for cleaning. 

(h) If you wish to use a scanner or 
other personal copier in a regional ar-
chives or Presidential library, contact 
the facility first for approval. Not all 
facilities permit the use of scanners or 
personal copying equipment because of 
space, electrical load concerns, and 
other reasons. Your request must state 
the space and power consumption re-
quirements and the intended period of 
use. 

(i) In facilities that provide a self- 
service copier or permit the use of per-
sonal paper-to-paper copiers or scan-
ners, you must show documents you 
wish to copy to the research room at-
tendant for approval. 

(j) If you have any question about 
what is permissible at any given facil-
ity, consult with the facility before 
your visit. Contact information for our 
facilities is found in part 1253 of this 
chapter and at the NARA Web site, 
http://www.archives.gov. 

§ 1254.82 What limitations apply to my 
use of self-service card-operated 
copiers? 

(a) There is a 5-minute time limit on 
copiers in research rooms when others 
are waiting to use the copier. If you 
use a microfilm reader-printer, we may 
limit you to three copies when others 
are waiting to use the machine. If you 
wish to copy large quantities of docu-
ments, you should see a staff member 
in the research room to reserve a copi-
er for an extended time period. 

(b) If we must cancel an appointment 
due to copier failure, we make every ef-
fort to schedule a new mutually 
agreed-upon time. However, we do not 
displace researchers whose appoint-
ments are not affected by the copier 
failure. 

§ 1254.84 How may I use a debit card 
for copiers in the Washington, DC, 
area? 

You may use cash to purchase a debit 
card from a vending machine during 
the hours that research rooms are open 
as cited in part 1253 of this chapter. In 
addition, you may buy debit cards with 
cash, check, money order, credit card, 
or funds from an active deposit account 
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