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Dear  ----: 
 
 This letter responds to your letter, dated January 14, 2008, requesting 
permission to rescind the revocation of Taxpayer’s S corporation.  Based on the 
correspondence you included, the revocation of the S election was made on March 15, 
2007, effective January 1, 2007.   
 
 Section 1.1362-6(a)(4) generally provides that to rescind a revocation, the 
corporation files a statement that the corporation rescinds the revocation made under 
section 1632(d)(1).  The statement must be field with the service center where the 
revocation was properly filed.  A rescission may be made only with the consent (in the 
manner required under paragraph (b)(1) of this section) of each person who consented 
to the revocation and of each person who became a shareholder of the corporation 
within the period beginning on the first day after the date the revocation was made and 
ending on the date on which the rescission is made.  If the rescission statement is filed 
before the revocation becomes effective and is filed with the proper service center, the 
rescission is effective on the date it is so filed.  Thus, under section 1.1362-6(a)(4), a 
rescission of an S revocation is permissible only before an election takes effect. 
 
 Section 1362(g) of the Internal Revenue Code generally provides that absent the 
Commissioner’s consent, an S corporation whose election has terminated (or successor 
corporation) may not make a new election under section 1362(a) for five taxable years.  
See also §1.1362-5 of the Income Tax Regulations.  The exclusive manner for obtaining 
the required consent is through receiving a favorable private letter ruling from the 
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Service.  The procedures for obtaining a private letter ruling are outlined in Revenue 
Procedure 2008-1, along with the schedule of fees and a sample letter ruling.  
Therefore, we are unable to grant your request at this time. 
 
 This letter implies no opinion concerning any other federal tax issues in 
connection with the election to rescind an S corporation election.  We appreciate this 
opportunity to provide you with assistance.  Please keep a copy of this letter for your 
records.   
 

If you have further questions concerning any matter addressed in this letter, 
please contact us at (-----) ------------- (not a toll free number). 
 
 

Sincerely, 
 
       Dianna Miosi 
 

Dianna Miosi 
Chief, Branch 1 
Office of the Associate Chief Counsel 
(Passthroughs and Special Industries) 


