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REFERENCE: 

 [*1]  4021(a) Plans Covered.  Requirements of Coverage 

OPINION: 

 This is in response to your letter of December 11, 1974 requesting an opinion regarding the coverage status of the

* * * Plan. 

In your letter and in your telephone coversation with M r. * * * of our staff you stated  that the plan is unfunded, i.e.,

benefits are paid from current corporate revenues rather than by contribution on behalf of working employees to a trust

or insurance company.  You have additionally stated that the plan is not maintained by means of a trust nor are annuities

purchased for the retirees.  Such  a plan does not meet the requirement of Section 401(a) or Section 404(a)(2) of the

Internal Revenue Code and consequantly does not meet the coverage requirements of Title IV of the Employee

Retirement Income Security Act.  See Act, Section 4021(a). 

Due to the fact that the plan is not covered under Section 4021(a) of the Act, the provisions of subtitle C are

inapplicable. 

We hope this is of assistance. 

Henry Rose 

General Counsel 
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