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REFERENCE: 

 [*1]  4007(a). Payment of Premiums. Due Dates

4002(b)(8) Benefits Guaranteed.  Five Year Phase-in of Guarantee

4062(b) Liability of Employer in Single  Employer Plans.  Amount of Employer Liab ility 

OPINION: 

 This is in further response to your recent inquiry as to whether a defined benefit pension plan established in April

of 1974 with a plan fiscal year ending on April 30, and where no contributions have been made for the plan year ending

on April 30, 1975, has any benefits guaranteed under Section 4022 of the Act and, consequently, a potential liability

under Section 4062 if the plan were terminated in November, 1974 . 

If the subject plan terminated in November of 1974, no portion of the benefits would be guaranteed and, therefore,

the employer would incur no  liability under Section 4062  of the Act.  However, premiums would be due and  payab le

to the Pension Benefit Guaranty Corporation nevertheless. 

I trust this answers your question.  Let me know if I can be of any further  assistance. 

Henry Rose 

General Counsel 
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