(Novum)

Sport

Koploper VVV breidt voorsprong uit

vrijdag 16 januari 2009 23:54

(Novum) - VVV-Venlo heeft vrijdag in de Eerste Divisie verder afstand genomen van concurrent RKC Waalwijk. De Limburgers waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor RBC Roosendaal. De Japanner Keisuke Honda opende na een kwartier de score in De Koel, waarna Samir El Gaaouiri en Ruben Schaken binnen tien minuten voor de 2-0 en de 3-0 zorgden. Tim Peters redde in de blessuretijd van de tweede helft de eer voor de bezoekers.

RKC Waalwijk liet tegen AGOVV twee punten liggen. De Brabanders stonden in Apeldoorn na ruim een kwartier al met 2-0 voor door doelpunten van Fred Benson en Ruud Berger. AGOVV vocht zich in de tweede helft terug in de wedstrijd dankzij Jeremy Bokila. De Congolese spits scoorde binnen tien minuten twee keer en redde zo een punt voor de Gelderlanders.

Sc Cambuur klom naar de derde plaats in de Eerste Divisie ten koste van Excelsior, dat met 0-0 gelijkspeelde bij FC Den Bosch. Aanvoerder Sandor van der Heide maakte twintig minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd.