(Novum)

Sport

Feyenoord verliest ook zonder Verbeek

vrijdag 16 januari 2009 23:12

(Novum) - Feyenoord heeft vrijdag zijn negende nederlaag van het seizoen geleden. In het Abe Lenstra Stadion gingen de Rotterdammers met 3-1 onderuit tegen een beter sc Heerenveen. De ploeg van interim-trainer Leon Vlemmings kwam vrijwel direct op achterstand, maar vocht zich knap terug in de wedstrijd. De bezoekers waren in de tweede helft echter geen schim meer van de goedvoetballende ploeg die het voor rust was.

Heerenveen begon fel aan het duel en deelde vrijwel direct een mentale tik uit aan de geplaagde Rotterdammers. Na de tweede gevaarlijke uitbraak in korte tijd trapte Roy Beerens een corner op de volledig vrijstaande Kristian Bak-Nielsen, die de bal prachtig in de verre hoek kopte: 1-0.

Feyenoord herpakte zich snel en zat dicht op de tegenstander. Onder aanvoering van Giovanni van Bronckhorst voetbalden de bezoekers naar voren toe en werd Roy Makaay enkele malen in stelling gebracht. Een eerste inzet ging over het doel van Brian Vandenbussche, die de aan zijn rug geblesseerde Kenny Steppe verving. De tweede inzet van Makaay, die attent reageerde op een slecht verwerkte corner, werd door voormalig PSV'er Mika Väyrinen van de doellijn gered.

Feyenoord was in dit deel van de wedstrijd de betere ploeg en had recht op een doelpunt. Halverwege de eerste helft ontdeed Diego Biseswar zich eenvoudig van Michel Breuer, waarna hij de thuisploeg de stuipen op het lijf joeg. Zijn schot van buiten de zestien, dit seizoen het handelsmerk van de jonge vleugelaanvaller, krulde met een boog over doelman Vandenbussche heen op de lat. Enkele minuten later had Andwélé Slory de gelijkmaker op de schoen, maar hij kreeg de bal voor open goal niet onder controle.

Feyenoord leek toch met een gelijke stand de rust in te gaan nadat Makaay op sublieme wijze scoorde. Hij controleerde een dieptepass van Van Bronckhorst met een voetbeweging en verschalkte daarmee tegelijkertijd Breuer. Voor open goal schoot hij de bal in de stuit onberispelijk via de binnenkant van de paal achter de kansloze doelman. Op slag van rust bracht clubtopscorer Danijel Pranjic de Friezen uit de counter echter alsnog op voorsprong.

Heerenveen kwam, gesterkt door de voorsprong, veel beter uit de kleedkamer en domineerde de gehele tweede helft. Vlak na rust schoot Beerens van dichtbij recht op Timmer, die de bal in de voeten van Bak-Nielsen tikte. De maker van de openingstreffer raakte de bal voor een leeg doel echter niet goed, waardoor Timmer de bal op kon rapen.

Feyenoord kon geen vuist meer maken en straalde op geen enkele wijze uit in een goede afloop te geven. Nadat ook Bonaventure Kalou een grote kans miste, stelde invaller Arnor Smarasson de drie punten veilig met een vliegende kopgoal in de kruising.

Feyenoord verliet het veld terwijl het legioen de tekst 'schaam je kapot' scandeerde.