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§ 489–§ 492
JEFFERSON’S MANUAL

SEC. XXXIX—THE QUESTION

The question is to be put first on
the affirmative, and then on the

negative side.
Clause 6 of rule I provides more fully for putting the question.

After the Speaker has put the affirmative part
of the question, any Member who
has not spoken before to the ques-
tion may rise and speak before the

negative be put; because it is no full question till
the negative part be put. Scob., 23; 2 Hats., 73.

But in small matters, and which are of course,
such as receiving petitions, reports,
withdrawing motions, reading pa-

pers, &c., the Speaker most commonly supposes
the consent of the House where no objection is
expressed, and does not give them the trouble of
putting the question formally. Scob., 22; 2 Hats.,
79, 2, 87; 5 Grey, 129; 9 Grey, 301.

SEC. XL—BILLS, THIRD READING

To prevent bills from being passed by surprise,
the House, by a standing order, di-
rects that they shall not be put on
their passage before a fixed hour,

naming one at which the house is commonly full.
Hakew., 153.

The usage of the Senate is not to put bills on
their passage till noon.

A bill reported and passed to the third read-
ing, cannot on that day be read the third time
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